ПРОЗОРЦИ ОТ ПВЦ

За първи път идеята да се замени дървената рамка на прозореца с пластмасова е хрумнала на американците, и в никакъв случай не се е възприемала насериозно. Мислели са го за поредният каприз. На практика е приложено за първи първи път в Германия (фирма Trocal) през 1954 год. Поливинилхлорид(ПВЦ) е синтезиран от нефтопродукти. Както и много подобни други продукти, той е изключително дълговечен. Той не се плаши от влага, микроорганизми или дървояди. Благодарение на специални добавки – модификатори, поливинилхлоридът използван за профили за прозорци не е крехък, и в същото време досттъчно твърд за да не се огъва. По отношение на здравина е по-добър от дървото. Качествените съвременни ПВЦ прозорци издържат от -50 до + 60 градуса. Неотдавна в Германия беше отбелязан своеобразен юбилей. Фирма-производител на ПВЦ профили с рекламна цел замени безплатно ПВЦ прозорците на един от първите си клиенти, който е бил поставен преди 35 години. Колко биха издържали изделията от ново поколение – засега никой не може да каже. Производителите дават гаранция на профилите от 15-20 години, но специалистите твърдят, че прозорец от ПВЦ е в състояние да запазва свойствата си в продължение на поне 50 години. Друго нещо са уплътнителите. Техният живот в различните фирми се определя между 4-15 години. Времето ще покаже кой е прав, но много зависи и от разликите в температурите в различните райони.Белите ПВЦ профили в началото са пожълтявали под въздействието на ултравиолетовите слънчеви лъчи и топлината. Съвременният материал съдържа специални добавки, благодарение на които цвета не се изменя. Благодарение отново на специални добавки, материалът е пожаробезопасен. Индексът за разпространение на пламъка за ПВЦ профилите е нула, което означава че те няма да поддържат процеса на горене. Освен това, ако започне пожар, подобен прозорец би трябвало да “задуши” огъня – като добри термоизолатори, стъклата няма да се счупят от огъня, няма да има приток на кислород и огъня няма да се разпространи.

КОЛКО УПЛЪТНИТЕЛЯ СА НЕОБХОДИМИ ЗА ЕДИН ПВЦ ПРОЗОРЕЦ?

Уплътнители – това са гъвкави разделители с тръбна или по-сложна форма, обхващащи цялата дължина на рамката – между нея и стъклопакетите, или между две рамки за отваряемите площи. Те предпазват от проникването на студен въздух, шум и влага. Произвеждат се от специална гума, силикон, или смес от двете. Понякога за здравина се армира със стъкловлакна, капронови нишки, или влакна от кевлар. За препочитане са силиконовите уплътнители, защото те не се втърдяват при много ниски температури, за разлика от гумените. Как да ги различим?: - силиконът е по-светъл, за разлика от гумата, която почти винаги е черна. Но това не винаги е сигурен признак за различаване. Обикновено има два контура на уплътняване: от външната страна и откъм помещението. В профилите от нареченият “ клас лукс” има също така и трети контур между предните два. Третият контур уплътнение оскъпява прозореца, но допринася за по-добрата топло- шумо- и влагоизолация. Той изисква обаче абсолютна точност при изготвянето и монтирането.

ПРОФИЛИ

Това е сложна конструкция, състояща се от няколко камери (три, четиру, пет или шест). В средната (най-голяма) камера е монтирана метална арматура, обезпечаваща здравината на рамката.По цялата обиколка на профилите, включително и отваряемите части, се монтира уплътнител. В горната и долната част на профила от външната част се пробиват вентилационни отвори за извеждане на влагата или дъждовната вода, попаднала в профила. Броят на камерите в профила определя степента на топлоизолация на прозореца, обозначавана с “к” в европейските стандарти. Колкото е по-нисък този коефициент, толкова по-добре. При стандартните ПВЦ прозорци к = 1.5. Това означава че при минус 20 градуса студ, стайната температура при слабо работещо отопление трябва да е над +20 градуса. Това се постига благодарение на топлоизолиращите свойства на въздуха, запълващ камерите. Колкото повече камери, толкова по - добра изолация.

ВИДОВЕ ПРОФИЛИ

Уважаеми клиенти, избирайки да работите с нас, Вие ще може да направите своя избор между различни по вид PVC профили:

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Системна ширина - 70 mm
 • 5 – камерна система с патентовани кръстосани стени на камерите
 • Подреждане на камерите – от двете страни на стоманения профил винаги има по 2 камери. Така най-големият проводник на топлина – стоманената вложка, е “опакована” сигурно в профила.
 • потъване на стъклото /20 mm/ – така се минимизира топлопреминаването в областта на дистанционера на стъклопакета.
 • Система със средно уплътнение – широката контактна площ на средното уплътнение върху двустенния зъб на крилото осигурява висока стабилност на зъба и запазване на плътността.
 • Уплътнения - сивите коекструдирани уплътнения са трайни и осигуряват оптималната плътност на системата.
 • Закрепване на обкова - става винаги през най- малко две стени на камери. Резултатът е абсолютна здравина на захващане на пантите.
 • Насрещници – оформянето на фалца на касата не позволява разхлабването или превъртането на насрещниците даже и след години.
 • Широката гама от основни, допълнителни и присъединителни профили, както и богатото цветово разнообразие позволява реализирането, както на Вашите идеи, така и на специални нестандартни решения. 

 

 

 

 

 

TROCAL InnoNova_70 Classic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TROCAL InnoNova_70 Elegance

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TROCAL 88+ 6-камерен профил с ширина 88 мм  Elegance

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ: 

 • Системна ширина – 60, 70 mm 
 • 4 и 5 – камерна система с патентовани кръстосани стени на камерите
 • PVC система - с голяма ширина и високи топлоизолационни характерстики.
 • Стъклопакет – осигурява поставянето на стъклопакет сширина от 24 мм до 32 мм
 • Материал - от висококачествено PVC, устойчив на въздействието на влага, промяна в налягането и киселинни дъждове
 • Механични характеристики– якост на профила при натоварване и усукване
 • Намалява риска от конденз
 • Елегантен дизайн
 • Богата цветова гама

 

 

 

 

 

Monday the 22nd.
Copyright 2012

©

Joomla 2.5 template by 888Poker